Samsung koopt bedrijf van Siri-bedenkers

Samsung koopt bedrijf van Siri-bedenkers

06-10-2016 09:53 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Samsung neemt het AI-bedrijf Viv Labs over, dat vier jaar geleden is opgericht door de bedenkers van Siri.

Samsung is van plan de software van Viv in de tweede helft van volgend jaar toe te voegen aan zijn smartphones, verklaart Injong Rhee (hoofd technologie van Samsungs mobiele tak) tegenover The Wall Street Journal. Later wordt Viv mogelijk ook ingezet voor andere producten van Samsung. Viv kan in theorie op tal van slimme producten worden geïnstalleerd: van horloges tot koelkasten.

De virtuele assistent van Viv is nog niet beschikbaar. Maar volgens Viv Labs gaat Viv verder waar Siri ophoudt. De software zou de context van vragen veel beter begrijpen en bovendien veel meer verschillende opdrachten kunnen uitvoeren.

Google en Facebook boden ook

Hoeveel geld er met de overname is gemoeid maken de twee partijen niet bekend. Maar vermoedelijk zal Samsung flink in de buidel hebben moeten tasten. Eerder dit jaar werd bekend dat ook Google en Facebook een bod hadden uitgebracht op Viv Labs.

De acquisitie van Viv Labs is de vierde overname van een Amerikaans bedrijf door Samsung in twee jaar. Eerder nam het Zuid-Koreaanse bedrijf al SmartThings (smart home), LoopPay (mobiele betalingen) en Joyent (cloud-diensten) over.