Samsung lanceert draadloze oordoppen met fitnesstracker

Samsung lanceert draadloze oordoppen met fitnesstracker

03-06-2016 08:24 Laatste update: 27-04-2018 06:05

Samsung komt met oordopjes met ingebouwde fitnesstracker en muziekspeler. Ook lanceert het bedrijf een nieuwe fitnessarmband.

De Gear IconX-oordopjes bevatten een hartslagmeter en stappenteller. Ze kunnen tijdens het lopen ook zonder smartphone steeds vertellen wat je gelopen afstand, gemiddelde snelheid en aantal verbrandde calorieën zijn. Ook hebben de oordoppen 4GB opslagruimte voor muziek, die er via een pc of Samsung-telefoon op gezet kan worden, of draadloos beluisterd via bluetooth. De oordopjes worden bestuurd via de touch-vlakken aan de buitenkant. Opladen gebeurt in een bijgeleverd doosje met ingebouwde batterij. De Gear IconX komt in zwart, wit en een soort blauw/turquoise en is vanaf de zomer te koop voor een adviesprijs van 229 euro.

Fitnessarmband Gear Fit 2

Ook heeft Samsung een nieuwe fitnessarmband gepresenteerd, de Gear Fit 2. Net als zijn voorganger heeft de fitnessarmband een langwerpig, gebogen scherm. Dat 1,5 inch amoledscherm heeft een resolutie van 216 x 432 pixels en is dit keer totaal in het bandje verzonken. In tegenstelling tot het vorige model draait de Gear Fit 2 op besturingssysteem Tizen, dat door Samsung wordt ontwikkeld. Het apparaatje heeft naast 512 MB werkgeheugen en 4 GB opslagruimte een ingebouwde hartslagmeter, autonome GPS en ruimte voor muziek. De Gear Fit 2 is vanaf 10 juni beschikbaar voor 199 euro.