Samsung lijdt niet onder het Note 7-debacle

Samsung lijdt niet onder het Note 7-debacle

06-01-2017 13:08 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Ondanks het fiasco rond de Note 7 zag Samsung zijn operationele winst in het vierde kwartaal stijgen met 50 procent.

Samsung verdiende voor afschrijvingen en belastingen 7,3 miljard euro, of 9,2 biljoen won. De omzet in het vierde kwartaal kwam uit op 41,9 miljard euro. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het bedrijf, waarin de nettowinst en resultaten per onderdeel nog niet zijn meegenomen.

Samsung was de laatste maanden vooral negatief in het nieuws. Het nieuwste vlaggenschip, de Galaxy Note 7, werd teruggetrokken nadat enkele tientallen telefoons vlam hadden gevat. De uitkomsten van een onderzoek naar de oorzaak van de problemen met de Note 7 worden later deze maand bekendgemaakt.

Geheugenchips en schermen

Daar kwam het geld dus niet vandaan, maar Samsung heeft (veel) meer ijzers in het vuur. Vooral de verkoop van geheugenchips legde het bedrijf geen windeieren. Ook de moderne oled-beeldschermen vonden veel aftrek.

Enkele dagen geleden waarschuwde vicevoorzitter Kwon Oh-hyun van Samsung nog voor een moeizaam jaar. Protectionisme en valutaschommelingen zorgen voor onzekerheden over de groei bij Samsung. In zijn nieuwjaarsspeech benadrukte de bestuurder verder dat medewerkers moeten leren van fouten.