Samsung presenteert nieuwe smartphone op 29 maart

Samsung presenteert nieuwe smartphone op 29 maart

26-02-2017 19:54 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Samsung kondigt zijn nieuwe smartphone op 29 maart in New York aan. Het geeft wel alvast de eerste hints.

Samsung kondigt zijn nieuwe Galaxy-smartphone op 29 maart in New York aan. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakte dat zondagavond bekend in een aankondiging van zijn Unpacked-event. Volgens geruchten gaat het om de Galaxy S8, die eind april op de markt zou komen.

Samsung noemt de naam Galaxy S8 zelf nog niet, maar houdt het 'de nieuwe Galaxy'.  Een teaserfilmpje hint op zeer kleine schermranden en het ontbreken van een fysieke homeknop.

Samsung Gear VR krijgt een controller

Op de grote telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona kondigde Samsung wel andere producten aan. Zo komt er een nieuwe versie van de VR-bril Gear VR met een controller, die samen met Facebook-bedrijf Oculus is ontwikkeld. Met de controller kunnen dragers van de bril makkelijker door menu's navigeren. De controller heeft een touchpad voor allerlei handelingen in VR-apps en -games, en beschikt over home-, volume- en terugknoppen. Ook is er een polsband om te voorkomen dat hij uit je hand vliegt.

De Gear VR heeft 42 mm lenzen en biedt een gezichtsveld van 101 graden. De bril is aan te sluiten via micro-usb en usb-c. De nieuwe Gear VR werkt met de Galaxy S6 en S7 en is vanaf het tweede kwartaal te koop voor 130 euro. Een losse extra controller kost 39,99 euro. De Gear VR is tot nu toe de meest verkochte VR-bril: er zijn al ruim 5 miljoen stuks verscheept.

 

Tab S3-tablet

Samsung kondigde ook een nieuwe tablet aan: de Tab S3 met een 9.7-inch amoled-scherm. Dit is een tablet met een metalen frame en glazen achterkant, net als bij smartphones. Hij heeft een Snapdragon 820-chip, 4GB werkgeheugen, 32GB opslag en een 13 megapixel camera.

De Tab S3 werkt nog niet met het nieuwe Android Nougat, maar met Android 6.0. Hij biedt ondersteuning voor de S Pen-stylus, die is verbeterd met een kleinere punt en een hogere drukgevoeligheid. De tablet is begin april verkrijgbaar voor 679 euro, de versie met 4G kost 769 euro. 

Galaxy Book

Ook nieuw is Samsungs Galaxy Book-tablet met Windows 10, in 10 en 12 inch-varianten. Ze worden geleverd met toetsenbordjes. De Galaxy Books zijn maar 7,4 mm dun en beschikken over 4 of 8 GB werkgeheugen en een 128 of 256 GB ssd. De tablets kunnen ook met de S Pen overweg, die 4096 drukniveau's detecteert. De prijs en introductiedata van de Galaxy Books zijn nog niet bekend.

Meer smartphone-nieuws vanaf MWC

LG lanceert G6 met langwerpig scherm

Nokia maakt comeback met Nokia 3310

Huawei brengt P10 in maart uit

Nieuwe Blackberry in april te koop

Volg Bright op Mobile World Congress

Bright doet verslag vanaf telecombeurs MWC in Barcelona. Like ons op Facebook om onze livestream maandag niet te missen.

Volg ons ook op YouTube. Meer over MWC zie je deze week in Bright TV.