Scherm LG G5 staat 'altijd aan'

Scherm LG G5 staat 'altijd aan'

10-02-2016 08:13 Laatste update: 27-04-2018 09:10

Een nieuwe animatie, gepost door LG zelf, toont dat het scherm van zijn nieuwe vlaggenschip LG G5 nooit uit gaat.

De LG G5 krijgt waarschijnlijk de mogelijkheid om het scherm altijd aan te houden. Dat blijkt uit een tweet van LG. Wanneer schermen van andere smartphones uit gaan, blijft die van ons aan, impliceert LG. Op het scherm van de G5 wordt enkel de tijd, datum en enkele app-iconen getoond en mogelijk notificaties.

 

Altijd aan

Er zijn al telefoons op de markt die ongeveer hetzelfde doen, zoals de LG G4 en de Moto X. Die toestellen tonen echter maar heel soms informatie, het scherm staat niet altijd aan. De LG V10 heeft een kleiner extra schermpje dat altijd aan staat en volgens Android Authority wordt de techniek daarvan gebruikt in het grotere scherm van de G5.

Logischer zou echter zijn als de LG G5 wordt voorzien van een AMOLED-display. Daarmee zijn ongebruikte pixels namelijk uit te schakelen, waarmee in energie bezuinigd kan worden. Als een compleet LCD-scherm constant aan staat, gaat de accu sneller leeg.

Gelekte informatie

De afgelopen tijd lekte er al informatie over de LG G5. Waarschijnlijk krijgt het toestel een 5,3-inch scherm met QHD-resulutie. Verder zou hij met 2800 mAh een kleinere accu krijgen dan zijn voorganger, net als een betere camera.

De G5 wordt op 21 februari aangekondigd tijdens het Mobile World Congres in Barcelona. Overigens zou ook Samsung werken aan een 'Always On'-modus voor de Galaxy S7, in combinatie met AMOLED.