Scifi-film Ghost in the Shell scoort alleen in Japan

Scifi-film Ghost in the Shell scoort alleen in Japan

11-04-2017 09:35 Laatste update: 26-04-2018 22:20

In het Westen slaat Ghost in the Shell niet aan, in Japan is het publiek wél te spreken over de verfilmde anime.

Ghost in the Shell is in het westen niet erg goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes is maar 46 procent van de critici positief over de film, en maar 62 procent van het publiek. Wij vonden de verfilming van de geliefde anime vooral een lege huls. En los van het niet erg spannende verhaal, heeft de film ook nog flink wat kritiek gekregen op de casting van Scarlett Johansson als The Major, volgens fans toch overduidelijk een Japans personage.

Des te opvallender dat de film in Japan wel goed scoort. In het eerste weekend in Japan kwam de film op de tweede plaats en op de film-review-site van Yahoo Japan scoort de film onder kijkers gemiddeld 3,56 uit 5 sterren. Dat is een hogere waardering dan de originele anime. De regisseur van die film, Mamoru Oshii, zei eerder al tegen IGN geen problemen te hebben met de casting van Scarlett Johansson.

Ook het Japanse publiek lijkt zich niet te storen aan een witte actrice in de rol van cyborg The Major. The Hollywood Reporter sprak het Japanse publiek, dat erg van de film genoten heeft. “Ze hebben het origineel niet zomaar gekopieerd, maar hebben een origineel verhaal bedacht”, zegt één van de Japanse kijkers. “Ik hoorde dat mensen in de VS een Aziatische actrice hadden gewild”, zegt kijker Yuki. “Maar was het oké geweest als ze Aziatisch of Aziatisch-Amerikaans was geweest? Ik denk dat het erger was als iemand uit een ander Aziatisch land zich als voorgedaan als Japanse."

10 films waar we in 2017 naar uitkijken