Segway keert deze maand terug met zelfbalancerende scooter

Segway keert deze maand terug met zelfbalancerende scooter

01-06-2016 15:31 Laatste update: 27-04-2018 06:05

De MiniPro is een nieuw hoverboard van Segway, al wil het bedrijf het zo niet noemen.

De nieuwe Segway werd begin dit jaar al getoond op de CES in Las Vegas. Sindsdien was er wat onduidelijkheid over de naam, zo werd hij Segway en Ninebot (mini) genoemd. Inmiddels is de naam Segway MiniPro en op 1 juli komt hij in de Verenigde Staten en Mexico op de markt. De preorders zijn op Amazon gestart, de zelfbalancerende scooter krijgt een prijs mee van 999 dollar.

De MiniPro is in wezen een hoverboard zoals we die kennen van bijvoorbeeld Oxboard, maar met een stang erop die je tussen je benen klemt voor iets meer stabiliteit en waarmee je beter zou kunnen sturen. Hij heeft 10,5 inch banden die niet van solide rubber zijn, maar waar gewoon lucht in wordt gepompt.

Interessant aan de MiniPro is de koppeling met een bijhorende app. Hiermee kunnen gebruikers hun snelheid monitoren, prestaties bekijken, lampen aanpassen en een beveiligingsalarm inschakelen. Volgens het persbericht van Segway is het apparaat op die manier zelfs onbemand te besturen. De MiniPro haalt ongeveer 22,5 kilometer op een volle lading met een snelheid van maximaal 16 kilometer per uur. De MiniPro zou ook nog eens heel veilig moeten zijn.

Of en wanneer de MiniPro in Nederland verkrijgbaar is, is onbekend. Hetzelfde geldt voor de prijs. Segway wil het overigens geen hoverboard noemen. "We zien de MiniPro niet als een hoverboard", zegt topman Brian Buccella. "Het is een klasse apart."