'Seks in zelfrijdende auto's levensgevaarlijk'

'Seks in zelfrijdende auto's levensgevaarlijk'

03-05-2016 10:26 Laatste update: 27-04-2018 06:36

Geen handjes meer aan het stuur. Dan maar aan elkaar? Mooi niet. Ook in een (deels) zelfrijdende auto is seks gevaarlijk, waarschuwt een expert.

Het duurt misschien nog wel 30 jaar voordat er echt alleen nog zelfrijdende auto's  op de weg zitten. Maar in de tussentijd komen er auto's op de markt waarbij je het stuur al kleine stukjes los kan laten. Denk aan Tesla's autopilot-functie, die we vorig jaar in Bright TV testten met de handjes van het stuur.

In Canada anticiperen ambtenaren nu al op de (deels) zelfrijdende auto, schrijft de Toronto Sun. In een advies aan de Canadese minister van Transport uiten de ambtenaren hun zorgen over ons vertrouwen in zo'n auto. We laten het stuur wel heel makkelijk los en gaan in de auto andere zaken ondernemen.

Een auto-expert van de Canadian Automated Vehicles Centre of Excellence is er zeker van: in die zelfrijdende auto's gaat straks veel meer gesekst worden. De vraag is of we dan snel genoeg reageren als de auto 'zegt' dat we het stuur weer over moet nemen. Beter van niet dus, dat geseks in de auto. Ook niet als hij zelf rijdt.



Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal