Sharp toont telefoon zonder randen en met gebogen hoeken

Sharp toont telefoon zonder randen en met gebogen hoeken

07-10-2016 10:14 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Sharp heeft een nieuw concepttoestel getoond met héle dunne randen en gebogen hoeken. De smartphone van de toekomst?

Smartphones gaan steeds meer op elkaar lijken; zie bijvoorbeeld de gelijkenissen tussen de iPhone 7 en de Google Pixel. Er zijn immers ook maar zoveel manieren om een 16:9-touchscreen te verpakken. En de ruimte rond het scherm blijft maar krimpen, totdat we uiteindelijk enkel het scherm overhouden. Sharp toont alvast hoe dat er ongeveer uitziet.

Tijdens Japanse techbeurs CEATEC liet Sharp zijn Corner R-concept zien, meldt GizmoChina. Het toestel heeft nauwelijks schermranden, enkel onderin beeld. Boven loopt het scherm helemaal door tot in de hoeken, en dat ziet er erg strak uit. Die hoeken zijn ook nog eens echt afgrond, waar we tot nu toe altijd rechte hoeken zijn gewend.

Sharp noemt zijn technologie Free Form Display, waarbij een IGZO LCD-scherm in allerlei vormen gesneden kan worden, in plaats van alleen het traditionele rechthoek. Daardoor de voorkant van het toestel voor bijna 90 procent uit scherm, waar dat bij huidige toestellen op zo’n 75 procent ligt. Of Sharp het prototype ook tot een eigen smartphone gaat ontwikkelen is niet bekend.

Overgenomen door Foxconn

Sharp werd in augustus overgenomen door Chinese fabrikant Foxconn, die onder meer de iPhone produceert. Foxconn zou ook zijn eigen smartphones willen gaan verkopen.