Skagen-smartwatch met analoge uitstraling

Skagen-smartwatch met analoge uitstraling

09-01-2018 14:00 Laatste update: 26-04-2018 14:35

Skagen had al fraaie hybride horloges met gewone wijzerplaten en slimme features. De nieuwe Falster is een echte smartwatch met schermpje.

De meeste makers van smartwatches komen uit de technologiehoek: Apple met de Apple Watch, Samsung met zijn Gear-horloges. Het Deense merk Skagen maakte eerst gewone horloges, portefeuilles en tassen. Stijl staat dus voorop. Skagens eerste slimme horloge was dan ook een fraaie hybride. Een horloge met traditionele wijzerplaat, die ook berichtjes door kan geven, je beweging bij kan houden en andere slimme dingen kan doen. 

Maar ook Skagen gaat nu voor de bijl. De nieuwe Falster smartwatch (vanaf €299) heeft de eigenschappen van een gewone smartwatch met een touchscreen en zonder echte wijzers. Draaiend op Android Wear en dus voorzien van de Google Assistant lijkt de Falster veel meer op een gewone smartwatch dan de voorgangers. Het Deense polssieraad is zowel te koppelen met een Android-toestel (4.4+) als een iPhone (iOS 9+). Notificaties worden op het ronde schermpje getoond, waarbij er de mogelijkheid is om een eigen scherm te kiezen. 

Waar de hybride smartwatch van Skagen zich positief onderscheidden door minder afleidend te zijn, lang op een gewone knoopcelbatterij te werken en de stijl van een gewoon horloge te behouden, lijkt de Falster meer op een Apple Watch. Het ontwerp is nog steeds onderscheidend, maar niet zo analoog als zijn broertjes. Bijkomend nadeel is dat je dus ook niet constant de tijd in beeld kunt hebben zonder de accu leeg te trekken. 

De nieuwste gadgets op CES 2018

Bright doet deze week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.