Slimme luchtverfrisser is een soort Nespresso voor geur

Slimme luchtverfrisser is een soort Nespresso voor geur

17-01-2017 19:19 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Geurkaarsen en sprays zijn achterhaald als je bedenkt dat deze slimme luchtverfrisser 400.000 verschillende geuren kan maken.

Alle dingen in het leven worden ‘smart’ en dat pakt soms heel raar uit, soms heel goed en soms goed raar. De slimme Moodo-geurdoos valt in die laatste categorie. De vierkante gadget heeft vier gaten in de bovenkant waar een groot aantal geurcapsules in kunnen. Die zien eruit als Nespresso-cupjes en hebben namen als Divine Rose, Midnight Thrill, Grandma Vanilla en Neroli Citrus.

Met een bijbehorende app laten gebruikers die geuren los in huis, maar belangrijker: je kan ze ook mixen. Er zijn voorgemaakte geurcombinaties waar je uit kan kiezen, maar je kan ook zelf aan de slag. De verhouding van verschillende typen geuren maakt volgens de ontwikkelaars in totaal 400.000 verschillende geuren mogelijk.

Favoriete geurtjes delen

Die verschillende geuren kun je op verschillende momenten loslaten: wakker worden met citrusgeur maar ’s middags een huis dat naar bloemen ruikt. Daarvoor heeft het apparaat vier verschillende ventilatortjes. Heb je zelf een geur gemixt waar je heel tevreden over bent dan kan je die met vrienden delen. En omdat het apparaat draadloos is kan je ’m ook steeds in een andere ruimte zetten.

Zoals dat slimme gadgets betaamt willen de ontwikkelaars dat de Moodo straks te besturen is met bijvoorbeeld de Google Home-speaker. Een starterskit van de Moodo Box met acht capsules kost 149 dollar op Indiegogo, waar de ontwikkelaars de komende maand minstens 50.000 dollar willen ophalen. Wat de geurcapsules straks los kosten, is nog niet duidelijk, maar de ontwikkelaars zeggen dat ze ‘zeer betaalbaar’ worden.