'Slimme speaker van Google gaat 129 dollar kosten'

'Slimme speaker van Google gaat 129 dollar kosten'

26-09-2016 08:01 Laatste update: 27-04-2018 02:59

De prijzen van de Home-speaker en Chromecast Ultra zouden volgende maand bekendgemaakt worden, maar zijn nu al gelekt.

Google presenteerde Home in mei tijdens zijn I/O-conferentie. De speaker zet je in huis en werkt met Google Assistant. Daarmee beantwoordt hij niet alleen je vragen, maar kun je ook muziek afspelen en werkt hij als hub voor slimme apparaten in huis. Volgende maand houdt Google op 4 oktober weer een event. Die staat waarschijnlijk voor een groot deel in het teken van nieuwe telefoons, maar volgens Android Police zal Google daar ook meer bekendmaken over de Home.

De website heeft inmiddels van twee bronnen gehoord dat de speaker 129 dollar moet gaan kosten. Dat is 40 dollar goedkoper dan de concurrent Amazon Echo met spraakassistent Alexa. Toch werd gedacht dat de Home iets goedkoper zou worden, mogelijk zelfs onder de 100 euro. Die redenatie kwam omdat de binnenkant van de speaker enorm zou lijken op de goedkope Chromecast, met dezelfde processor en wifi-chips.

Van de Chromecast wordt mogelijk ook een nieuwe versie aangekondigd, de Chomecast Ultra. Die wordt met 69 dollar wel een stuk duurder dan de huidige versie. Wel zou je daarmee beelden in 4K en HDR kunnen streamen.