Smart ook 100 procent elektrisch in Europa

Smart ook 100 procent elektrisch in Europa

09-04-2018 16:53 Laatste update: 16:52

Vanaf 2020 zijn er ook in Europa alleen nog maar elektrische Smarts te koop.

Een Smart koop je niet om 30.000 kilometer per jaar mee te rijden en dagelijks grote afstanden af te leggen. Het is de stadsauto bij uitstek. Het lijkt dan ook voor de hand liggend om de brandstof motor te vervangen door een elektrische aandrijflijn. Smart verkoopt al een elektrische ForTwo en ForFour. Vanaf 2020 wordt Smart een merk dat alleen nog maar elektrisch aangedreven auto's verkoopt, ook in Europa. Dat maakte moederbedrijf Daimler eind vorige week bekend.

Je vraagt je af waarom ze niet eerder koploper waren in deze wedstrijd. Daimler is niet de snelste geweest met de adoptie van elektrisch rijden. Tot op heden is er nog geen volledig elektrische Mercedes te koop. In 2019 moet de EQC bij de dealers staan en de opmaat zijn naar elektrische auto's in elk segment. 

Slome start

In de Verenigde Staten hielden twee derde van de dealers op met het verkopen van Smarts toen Daimler vorig jaar aankondigde 100 procent elektrisch te gaan in Noord-Amerika. Alleen in staten als Californië en New York, waar lokale regels elektrisch rijden aantrekkelijk maken, bleven de dealers aan boord. Na een slome start, lijkt Daimler Benz haast te gaan maken met de elektrificatie. Het heeft zijn planning een stuk naar voren geschoven, waardoor we zicht krijgen op meerdere elektrische auto's in de nabije toekomst. 

Dit vinden wij de 3 beste elektrische auto's