Snapchat-camerabril vanaf nu te bestellen in de VS

Snapchat-camerabril vanaf nu te bestellen in de VS

20-02-2017 14:22 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Snapchat maakt zijn Spectacles breder beschikbaar, maar de bril gaat nog niet de grenzen van de VS over.

Snap, zoals het bedrijf dat Snapchat maakt sinds kort heet, is begonnen met de online verkoop van Spectacles. Via de website is de bril in het rood, zwart of groen te koop voor 129,99 dollar. Kopers krijgen er een oplaadcase met kabel bij. De levertijd staat inmiddels op twee tot vier weken. In Nederland is de bril nog niet verkrijgbaar, voorlopig kunnen alleen Amerikaanse kopers ermee aan de slag. Over uitbreiding naar andere landen is niets bekend.

Inmiddels is de Spectacles popup-winkel in New York gesloten, al zegt Snap dat de automaten in de toekomst op 'verrassende' plekken zullen opduiken. De Snapbots, zoals de automaten worden genoemd, konden steeds als ze ergens opdoken rekenen op veel aandacht. Lange rijen met mensen kochten de brillen, die vaak niet snel daarna voor een veel hoger bedrag op eBay verschenen.

Met de Spectacles maak je filmpjes van 10 seconden in een rond formaat. De beelden zijn vanaf de bril via wifi of Bluetooth naar smartphones te sturen. In Bright TV hebben we de Spectacles onlangs al getest:

Bekijk ook onze uitleg over hoe je gadgets die alleen in de VS verkrijgbaar zijn veilig naar Nederland kunt halen: