© Snap

Snapchat laat je Stories samen met anderen maken

Snapchat laat je Stories samen met anderen maken

23-05-2017 13:19 Laatste update: 26-04-2018 20:47

Snapchat-gebruikers kunnen nu samen Stories maken: verhalen met foto's en video's die na 24 uur weer verdwijnen.

De nieuwe gedeelde Stories komen vandaag voor zowel Android- als iOS-gebruikers beschikbaar. Snapchat is de oorspronkelijke bedenker van de Stories, waarna Facebook de functie kopieerde en in onder andere Instagram en WhatsApp toevoegde. Volgens Snapchat zijn deze nieuwe Stories handig voor vrienden die naar een feestje gaan, een stelletje dat op reis is of voor de familie waarin ze foto's en video's van hun kinderen kunnen delen. Ze kunnen samen beelden aan de Stories toevoegen die door hun vrienden kunnen worden bekeken.

Je kunt bij het maken van een Story zelf instellen welke Snapchat-gebruikers eraan bij mogen dragen. Ook heb je de mogelijkheid om op basis van locatie mensen foto's en video's te laten toevoegen. Op die manier maak je bijvoorbeeld tijdens een festival een Story aan waar alle festivalgangers aan kunnen bijdragen. De gedeelde Stories verdwijnen als er 24 uur lang niets meer is toegevoegd.

Snapchat populair in Nederland

In Europa wordt Snapchat door 55 miljoen mensen dagelijks gebruikt. In Nederland is dat aantal één op de vijf smartphonegebruikers, zo stelt Snapchat. 70 procent van de Nederlandse Snapchatters is ook ouder dan 18 jaar. Snapchat opent binnenkort een kantoor in Amsterdam voor marketing en sales. In Nederland hebben onder andere Samsung, Unox en het Ministerie van Defensie Snapchat ingezet om reclamecampagnes te verspreiden.

Hoe Snapchats zonnebril met ingebouwde camera werkt lieten we onlangs zien op ons YouTube-kanaal:


Volg ook het Bright Youtube-kanaal