Snapchat lanceert groepsgesprekken

Snapchat lanceert groepsgesprekken

13-12-2016 20:38 Laatste update: 29-07-2017 10:00

Snapchat maakt het nu ook mogelijk om groepsgesprekken te voeren. En er komen enkele nieuwe foto-functies.

Snapchat blijft maar extra functies invoeren in de strijd met Facebook. Het is voortaan mogelijk met maximaal 16 personen tegelijk een chatgesprek te voeren, meldt Snapchat dinsdag. Tot nu toe konden Snapchat-gebruikers alleen één op één berichten uitwisselen. De nieuwe functie wordt de komende tijd uitgerold.

Uitknipfunctie

De groepsgesprekken zijn aan te maken als je een snap verstuurt of als je een chatgesprek begint. De berichten in de groepsgesprekken worden volgens Snapchat na 24 uur automatisch verwijderd.

Snapchat kondigde ook een nieuwe uitknipfunctie aan, waarmee stickers zijn te maken door gedeeltes van foto's te gebruiken. Ook is het mogelijk om op je eigen selfies te tekenen. Verder zijn liedjes op de achtergrond tijdens het maken van een video voortaan te herkennen met behulp van Shazam.  

150 miljoen dagelijkse gebruikers

Snapchat is in Nederland erg populair. Het bedrijf zei onlangs tegen Bright dat er in ons land 'enkele miljoenen' gebruikers zijn. Wereldwijd heeft de chatapp 150 miljoen dagelijkse gebruikers. Snapchat is daarmee een snelgroeiende concurrent voor Facebook-diensten Whatsapp, Facebook Messenger en Instagram.

Van de Nederlandse gebruikers is 31 procent tussen de 13 en 17 jaar oud. De meeste Nederlandse gebruikers zijn tussen 18 en 24 jaar actief: 40 procent. Tussen de 25 en 35 jaar gebruikt 21 procent Snapchat en 9 procent is ouder dan 35 jaar. 

Snapchat-bril getest in Bright TV

In Bright TV testten we onlangs Snapchats nieuwe camera-zonnebril Spectacles:

Abonneer je ook op het Bright YouTubekanaal