'Snapchat Stories in toekomst ook op andere platformen te delen'

'Snapchat Stories in toekomst ook op andere platformen te delen'

28-12-2017 08:29 Laatste update: 26-04-2018 15:06

Snapchat zou werken aan 'Stories Everywhere', een mogelijkheid om verhalen ook buiten de app te delen.

Dat meldt nieuwswebsite Cheddar op basis van een anonieme bron. Met Stories Everywhere zouden verhalen van gebruikers ook buiten de Snapchat-app gedeeld kunnen worden, bijvoorbeeld op websites en op sociale media. Snap zou slechts aan het begin staan van de ontwikkeling van deze functie. Mogelijk gaat het om een videospeler die op verschillende websites is te embedden. De speler zou gebruikers aansporen om de Snapchat-app te downloaden.

Snapchat heeft Rahul Chopra voor de nieuwe mogelijkheid aangenomen, stelt Cheddar. Op LinkedIn leest Chopra's werkomschrijving: 'Hoofd van Stories Everywhere'. Voorheen was hij directeur bij Storyful, een bedrijf dat online content verifieert. Snap heeft niet gereageerd op de berichtgeving.

Met Stories Everywhere hoopt Snapchat meer gebruikers te trekken. De groei stagneerde de afgelopen tijd. Na de bekendmaking van de meest recente kwartaalcijfers zei directeur Evan Spiegel al dat de app te lastig was om te gebruiken. Inmiddels werkt Snap aan een vernieuwde app die Snapchat simpeler moet maken voor (nieuwe) gebruikers.

De stap zou lijken op wat Twitter in 2011 deed. Toen maakte de dienst het mogelijk om tweets op andere websites te plaatsen in een poging om meer gebruikers aan te trekken. Hoe dat precies op Snapchat zou werken en wanneer Stories Everywhere beschikbaar moet komen, is niet duidelijk.