Snapchat verkoopt eerste camera-zonnebrillen via automaat

Snapchat verkoopt eerste camera-zonnebrillen via automaat

10-11-2016 16:55 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Snapchat is gestart met de verkoop van zijn camera-zonnebril via een speciaal automaat in LA. Er stond binnen mum van tijd een lange rij.

Snapchat heeft donderdag de eerste van een serie Snapbot-automaten neergezet bij Venice Beach in Los Angeles. Bij de automaat is Snapchats nieuwe Spectacles-bril met ingebouwde camera te koop voor 130 dollar. Met de zonnebril zijn ronde filmpjes van 10 seconden te maken (bekijk hier een voorbeeld). De beelden zijn vanaf de bril via wifi of Bluetooth naar smartphones te sturen.

De Snapbot-machine laat gebruikers de zonnebril eerst in drie kleuren virtueel passen op een scherm. Kopen gaat met een bankpas of creditcard, waarna het automaat na tien seconden de bril aflevert. Er vormde zich donderdag meteen een rij met honderden mensen voor het automaat. Snapchat vult de automaat continu bij, maar onduidelijk is hoe groot de voorraad is.

De eerste Snapchat Spectacles zijn direct op de veilingsite eBay verschenen, waar op dit exemplaar al 600 dollar is geboden. Snapchat heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel van de Snapbot-automaten het gaat plaatsen, en of dat ook buiten de VS gebeurt.