Snellere versie Tesla Model 3 verschijnt medio 2018

Snellere versie Tesla Model 3 verschijnt medio 2018

31-07-2017 08:40 Laatste update: 26-04-2018 19:14

De Model 3 van Tesla rolt inmiddels van de productieband. Een snellere versie van de auto verschijnt medio volgend jaar, zegt CEO Elon Musk.

Begin juli werd de eerste Tesla Model 3 eindelijk geproduceerd en inmiddels hebben de eerste dertig klanten hun auto ontvangen. In augustus worden er nog eens honderd modellen gemaakt en in december moet de productie op 5.000 liggen. Maar op een nieuwe variant van de Model 3, de 'Model 3 Performance', is het nog even wachten.

Deze Performance-versie krijgt naar verwachting een accu waarmee eigenaren lange afstanden kunnen afleggen en een dual motor voor meer power. Mogelijk wordt de auto even snel of zelfs sneller dan de huidige versies van de Model S, omdat hij minder weegt. De prijs zal daar ook naar zijn, en zou richting de 75.000 dollar gaan.

Op Twitter reageerde Elon Musk op een vraag wanneer deze Performance-versie op de markt zou komen. "Waarschijnlijk halverwege volgend jaar", luidde zijn antwoord. "De focus is nu om de Model 3 uit productiehel te krijgen. Meer versies betekent dieper in de hel."

Met de standaard Model 3 hoopt Tesla zijn auto's geschikter te maken voor de massa. Hoewel de prijs van 35.000 euro nog steeds fors is, kost een Model X of Model S al snel een ton.