Sony-horloge heeft bandje dat via app is te veranderen

Sony-horloge heeft bandje dat via app is te veranderen

12-06-2017 12:59 Laatste update: 26-04-2018 20:16

Sony lanceert een nieuw horloge met een scherm en bandje van eInk. Het hele design is met een druk op de knop te veranderen.

De tweede versie van Sony's FES Watch is geen smartwatch. Hij helpt je niet met navigeren, je hartslag meten of een berichtje weergeven. De FES Watch geeft ouderwets de tijd en datum weer, maar dan wel met een heel slim foefje. Met een druk van de knop in de FES-app op je smartphone verander je niet alleen de wijzerplaat maar ook het ontwerp van het horlogebandje. In het horlogebandje zit namelijk ook een eInk-schermpje verwerkt.

De app met nieuwe wijzerplaten en bandjes is de enige nieuwe feature. Op het oorspronkelijk model zaten de wijzerplaten en bandjesontwerpen in het horloge zelf. Sony zegt iedere paar maanden via de app nieuwe ontwerpen van wijzerplaten en bandjes aan te leveren. De accu moet het drie weken volhouden en deze nieuwe FES heeft een metalen bezel.

De zwarte versie kost in Japan omgerekend 490 euro en de editie met standaard stalen afwerking kost 370 euro. Of de Sony FES Watch ooit buiten Japan verkocht zal worden, is niet bekend. 


Kijk ook onze review van het nieuwe gps-sporthorloge TomTom Adventurer