Sony lanceert smartphone-lijn Xperia X

Sony lanceert smartphone-lijn Xperia X

22-02-2016 10:01 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Sony heeft drie nieuwe Xperia-toestellen gepresenteerd: de Xperia X, X Performance en Xperia XA met hybride autofocus.

Alledrie de nieuwe toestellen die Sony tijdens Mobile World Congress in Barcelona presenteert hebben hetzelfde design met een 5 inch scherm met gebogen randen. De X en X Performance hebben een 1080p-scherm, de XA 720p.

De X en X Performance hebben een voorspellende hybride autofocus, waarbij je de focus op een bewegend onderwerp kan zetten en het toestel de 23 megapixelfoto scherp houdt. De XA heeft een 13 megapixelcamera met reguliere hybride autofocus, voor snel scherpstellen.

De high-end Xperia X Performance gebruikt een Qualcomm Snapdragon 820, terwijl middenklassers Xperia X en XA respectievelijk een Snapdragon 650 en een Mediatek Helio P10 gebruiken.

Twee dagen batterijduur

Sony belooft voor alledrie de telefoons een batterijduur van twee dagen, waarbij de accu dankzij Qnovo-laadtechniek bovendien snel op te laden zou zijn zonder capaciteit te verliezen.

De Xperia X en X Performance hebben een vingerafdrukscanner in de vergrendelknop aan de zijkant, de XA niet. Die heeft dan wel weer een dunnere schermrand. Ook is de X Performance met 8,7 millimeter iets dikker dan de middenklassers, die beiden 7,9 millimeter dik zijn.

De Xperia X (599 euro), Xperia X Performance (699 euro) en Xperia XA (299 euro) komen rond het begin van de zomer beschikbaar in Nederland in vier kleuren: limegoud, roségoud, wit en zwart.  

Sony presenteerde ook een reeks 'futuristische' accessoires, waaronder een draadloos oordopje

Meer nieuwe smartphones:

LG G5: scherm altijd aan, modulair ontwerp

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge: zelfde design, verbeterde camera