Sony maakt afstandsbediening voor smart homes

Sony maakt afstandsbediening voor smart homes

15-02-2016 10:22 Laatste update: 27-04-2018 09:10

Sony zoekt crowdfunding voor een remote met eInk-scherm die andere afstandsbedieningen overbodig kan maken.

Er slingeren in huis allemaal afstandsbedieningen rond voor verschillende apparaten en dat is helemaal niet handig. Dat is de strekking van Sony's promofilmpje voor zijn nieuwe universele afstandsbediening. De 'Huis Remote Controller' (ja, dat is de naam) is bedoeld om slimme apparaten in huis mee te bedienen, zoals lampen, tv’s of airconditioners.

De afstandsbediening heeft een zwart-wit eInk-touchscreen. Gebruikers kunnen zelf instellen welke knoppen op welke plek staan. Sony noemt het zelf 'een afstandsbediening die bij je past'. De interface is nog verder aan te passen via een pc-app en via een online platform zijn instellingen met andere gebruikers uit te wisselen.

Sony gaf de voorkeur aan eInk boven een lcd-scherm of een smartphone-app, omdat zo’n scherm minder energie verbruikt en je niet eerst van alles hoeft in te schakelen om knoppen te kunnen zien. Dat maakt dit meer een echte afstandsbediening.

Crowdfunding

De Huis Remote Controller wordt uitgebracht via Sony’s First Flight crowdfundingplatform voor omgerekend zo'n 220 euro. Eerder verkocht Sony via dat platform al de FES en Wena Wrist-smartwatches. Het is onduidelijk of de afstandsbediening later ook in andere landen beschikbaar komt.