Sony verkoopt ruim 900.000 PlayStation VR-headsets

Sony verkoopt ruim 900.000 PlayStation VR-headsets

27-02-2017 08:01 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Er zijn bijna een miljoen exemplaren van de VR-bril verkocht in de eerste vier maanden en doet het daarmee beter dan de Oculus Rift en HTC Vive.

Sinds de release van de PlayStation VR zijn er 915.000 exemplaren verkocht. Dat zegt Andrew House, topman van Sony Interactive Entertainment, tegen The New York Times. Dat cijfer stamt van 19 februari, zo'n vier maanden nadat de headset op de markt kwam. House staat zelf ook een beetje versteld van het succes, want hij was één van de mensen binnen Sony die aanvankelijk adviseerde om minder PlayStation VR-brillen te laten maken, om te zien of het wel zou aanslaan.

 "Het is het klassieke voorbeeld binnen elke organisatie", zegt House. "De jongens die voorop staan bij sales zijn enorm enthousiast. Die stemmen worden door anderen in het bedrijf getemperd, bijvoorbeeld door mij, door te zeggen iets voorzichtiger te werk te gaan." Sony's doel was om een halfjaar na release een miljoen exemplaren te hebben verkocht. Dat lijkt het bedrijf halverwege april wel te halen. "In Japan wachten mensen zelfs in lange rijen buiten de winkels als ze horen dat er een nieuwe voorraad is", zegt House.

De PlayStation VR maakt het voor mensen met een PlayStation 4 mogelijk om bepaalde games in virtualreality te spelen. Hieronder zijn spellen als Resident Evil 7, die in hun geheel met de bril te spelen zijn. Eerder verschenen al kortere games en losse missies zoals het Star Wars Battle Front: X-Wing level.

De PlayStation VR verscheen vorig jaar en ook de Oculus Rift en HTC Vive kwamen op de markt. Marktonderzoeker SuperData schrijft dat die brillen minder goed verkochten. De Oculus Rift zou inmiddels 243.000 keer verkocht zijn en de HTC Vive 420.000 keer. Deze concurrenten zijn echter wel een stuk duurder en krachtiger dan de oplossing van Sony. Ook is er een sterke pc nodig om die brillen op aan te sluiten.