Sony werkt aan een nieuwe robothond

Sony werkt aan een nieuwe robothond

09-10-2017 20:33 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Sony's robothond Aibo komt terug. In 2006 werd hij voor het laatst gemaakt, maar het Japanse bedrijf werkt nu aan een verbeterde robothond.

Dat schrijft de Japanse krant Nikkei. Sony zou een nieuw team samenstellen van werknemers die ook bij de originele Aibo betrokken waren. Veel van hen kregen werk op een andere afdeling van Sony, nadat de Aibo-divisie werd opgeschort.

Er wordt wel wat veranderd aan de robothond. Het wordt minder een huisdier en meer een slim apparaat in huis. Zo is de robot voorzien van kunstmatige intelligentie en wordt hij gekoppeld aan het internet. De technologie zou lijken op die uit slimme speakers. Hoewel Sony werkt aan kunstmatige intelligentie, biecht het bedrijf wel op 'achter te liggen' op andere techbedrijven.

De bedoeling is dat de nieuwe Aibo een open besturingssysteem krijgt, waar andere ontwikkelaars functies voor kunnen maken, mogelijk via een app. Hoe de hond eruit gaat zien, is nog niet bekend. Ook een prijs is er nog niet.

Twee jaar geleden maakte The New York Times nog een mooie video over families bij wie Aibo nog steeds onderdeel uitmaakt van het gezin.


Abonneer je ook op het Bright YouTube-kanaal