Soundcloud voorlopig gered van de ondergang
Nieuws

Soundcloud voorlopig gered van de ondergang

zaterdag 12 augustus 2017 19:01

De noodlijdende muziekdienst Soundcloud krijgt een investering van 170 miljoen dollar.

Het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek stopt samen met zakenbank Raine Group 170 miljoen dollar in Soundcloud, dat daarmee voorlopig is gered van de ondergang. Medeoprichter Alex Ljung stapt op als ceo. Hij wordt vervangen door Kerry Trainor, voormalig hoofd van videodienst Vimeo.

Ook moet Soundcloud zijn strategie veranderen en minder de concurrentie aangaan met grotere rivalen als Spotify en Apple Music.

Overname-geruchten

Soundcloud telt meer dan 175 miljoen gebruikers, maar kampte met ernstige financiĆ«le problemen. De in Berlijn gevestigde muziekdienst moest 40 procent van zijn personeel ontslaan. Sinds eind vorig jaar deden vele verhalen de ronde: eerst toonde Spotify interesse in het bedrijf, later leek ook Google een overname te overwegen.

Na de lancering in 2008 werd Soundcloud al snel het populairste platform voor opkomende artiesten om muziek te uploaden. Veel dj's verspreiden er hun werk. Sinds maart biedt het bedrijf ook in Nederland een betaalde dienst aan.

RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Business, finance, tech, life en opinie. Business, not as usual. KPN kanaal 11, Ziggo kanaal 12. Met onder meer techprogramma Bright TV, Bright Business en de Bright Update.

Nieuwsbrief