'Spraakassistent van Samsung verschijnt in Galaxy S8'

'Spraakassistent van Samsung verschijnt in Galaxy S8'

07-11-2016 13:27 Laatste update: 27-04-2018 01:57

De Galaxy S8 van Samsung krijgt een assistent met kunstmatige intelligentie om je te helpen met taken en vragen.

Dat heeft Samsung zelf gezegd, schrijft Reuters. Er ligt druk op de Galaxy S8 na het falen van de Note 7, daarom moet het een toptoestel worden. Dat hoopt Samsung onder meer te bereiken door een spraakassistent mee te leveren.

De komst van zo'n assistent zat er overigens al aan te komen. Vorige maand kocht het Zuid-Koreaanse bedrijf namelijk Viv Labs, dat vier jaar geleden werd opgericht door de bedenkers van Siri. De techniek kan in verschillende apparaten van Samsung worden toegevoegd, maar het meest logisch is om de assistent in de telefoons te bouwen.

'Open systeem'

Welke diensten er met de kunstmatige intelligentie worden aangeboden, is nog onduidelijk. Wel zou de assistent goed om kunnen gaan met services van derden. Daarmee is het een open systeem, wat de kracht van Viv is. Dat doel hadden de makers al voor ogen toen ze stopten met Siri, omdat Apple het systeem gesloten hield, waardoor de mogelijkheden werden beperkt. "Ontwikkelaars kunnen hun diensten naar onze assistent uploaden", zei Samsung-topman Rhee Injong tijdens een briefing. "Zelfs als Samsung niets doet, wordt de assistent slimmer en interessanter voor gebruikers als er meer diensten aan gekoppeld worden."

Van Siri tot Google Assistant

Meerdere grote techbedrijven hebben al virtuele assistenten, waar gebruikers tegen kunnen praten. Zo zijn er Apples Siri, Amazons Alexa, Microsofts Cortana en sinds kort ook Google Assistant. De nieuwe Google Pixel-smartphone is het eerste toestel met standaard Google Assistant aan boord.