'Steve Jobs wilde in laatste maanden aan televisie werken'

'Steve Jobs wilde in laatste maanden aan televisie werken'

01-09-2016 07:26 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Steve Jobs was van plan om na zijn vertrek als CEO bij Apple te gaan werken aan een televisie, vertelt één van zijn vertrouwelingen nu.

Op de avond dat Jobs bekendmaakte dat hij zou stoppen, belde hij met journalist Walt Mossberg. De Apple-oprichter was van plan om zich te storten op het opnieuw uitvinden van de televisie. “Ik denk dat we een manier hebben gevonden waarop we het kunnen doen, en het gaat fantastisch worden”, vertelde hij in dat gesprek.

Volgens Mossberg dacht Jobs enkele maanden nodig te hebben om hem te kunnen laten zien wat hij van plan was. Zover is het echter nooit gekomen. Steve Jobs overleed twee maanden nadat hij zijn aftreden als CEO bekendmaakte. En de tv-plannen van Apple zijn sinds Jobs’ dood vooral dat gebleken: plannen.

Het verhaal van Mossberg is in lijn met wat Jobs’ biograaf Walter Isaacson in 2011 in zijn boek over de charismatische Apple-CEO schreef. Ook aan Isaacson vertelde Jobs, die Apple’s tv-plannen publiekelijk bagatelliseerde, dat hij ervan overtuigd was dat hij het probleem van de televisie ‘gekraakt’ had.