T-Mobile komt met 'oneindige' 4G-bundel op mobiele apparaten

T-Mobile komt met 'oneindige' 4G-bundel op mobiele apparaten

26-05-2016 12:33 Laatste update: 27-04-2018 06:05

T-mobile komt volgende maand met een nieuwe bundel met 'onbeperkt internet' op smartphones en tablets.

T-Mobile introduceert op 6 juni een nieuwe bundel met 'onbeperkt dataverbruik' op smartphone en tablet. Het nieuwe aanbod heet 'Oneindig online' en kost 90 euro per maand, plus een startprijs van 10 euro. Gebruikers krijgen een downloadsnelheid van 120Mbit/s en uploadsnelheid van 50Mbit/s, maar voor videostreams geldt een uitzondering. 

De provider meldt in de voorwaarden dat de videokwaliteit wordt geoptimaliseerd tot 480P. "Het verschil tussen deze kwaliteit en full-hd is op een smartphone of tablet nauwelijks te merken. Op een grote tv zou je dit verschil wel zien", stelt de provider. Het beperken van de videokwaliteit zou mogen volgens de wet, omdat ermee overbelasting op het netwerk wordt voorkomen. De NS mocht van de rechter dat ook doen met zijn wifi in de trein. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt gaat het T-Mobile-aanbod nog nader onderzoeken. 

De nieuwe bundel is volgens T-Mobile niet bedoeld ter vervanging van een vaste internetaansluiting thuis. Het zogeheten tetheren van de 4G-verbinding naar computers en andere apparaten is wel toegestaan, maar daarbij geldt de datalimiet van 20 GB per maand. T-Mobile kan detecteren of de simkaart in een ander apparaat dan een mobiel apparaat zit. Gebruikers krijgen ook 2GB data die binnen de EU verbruikt mag worden. 

Bij de databundel zitten geen belminuten, het is onderdeel van de Stel Samen & Stel Bij-abonnementen. De Oneindig-bundel is per maand aan en uit te zetten en met de MB-verdeler mogelijk om de bundel te gebruiken met meerdere simkaarten. 'Oneindig online' komt later dit jaar ook beschikbaar voor zakelijke klanten.