T-shirts in de stijl van Zuckerberg voor het goede doel

T-shirts in de stijl van Zuckerberg voor het goede doel

19-07-2017 12:00 Laatste update: 26-04-2018 19:14

Wil je net zo'n grijs t-shirt als Facebook-baas Mark Zuckerberg? Dat kan: een Duitse kledingfabrikant lanceert 'Zuckerberg-shirts'.

Mark Zuckerberg draagt bijna altijd een grijs shirt, vaak in combinatie met een capuchontrui. Hij maakt er zelfs grapjes over, zoals op de dag dat hij weer aan het werk ging na zijn vaderschapsverlof. Zijn kledingstijl inspireerde winkelketen H&M zelfs tot een aparte kledinglijn, al was dat wel een 1 april-grap.

De medeoprichter van de socialnetwerkmoloch koopt zijn shirts van de Italiaanse modeontwerper Brunello Cucinelli. Hij bestelt ze daar voor een bedrag tussen de 250 en 350 euro. Voor je naar de webshop surft: ze worden alleen voor hem gemaakt en zijn niet te koop voor het grote publiek. 

Opbrengst naar stichting

De replica's worden nu voor 40 euro te koop aangeboden op een website met de veelzeggende naam zuckerbergshirt.com. De producent belooft hoogwaardige kwaliteit en geeft zelfs een garantie voor acht jaar af. De opbrengst gaat naar de goededoelenstichting van Zuckerberg en zijn vrouw, Priscilla Chan.

Er gaat overigens een serieuze redenering schuil achter de sobere kledingkeuze. "Ik wil mijn leven hele zo min mogelijk keuzes hoeven maken, zodat ik mijn tijd zo veel mogelijk kan inzetten voor de gemeenschap", zei hij daarover volgens Business Insider

Steve Jobs

Zuckerberg is niet de enige die erg hecht aan één kledingstuk of -stijl. Alibaba-topman Jack Ma draagt het liefst truien en wijlen Apple-topman Steve Jobs was beroemd vanwege zijn coltruien.

En ook politici hebben hun voorkeuren: Barack Obama droeg (bijna) altijd hetzelfde pak en de inmiddels overleden leiders van Cuba en Libië - Castro en Khadaffi - droegen het liefst een legeruniform.