'Team van 12 mensen houdt Facebook-profiel Zuckerberg bij'

'Team van 12 mensen houdt Facebook-profiel Zuckerberg bij'

19-01-2017 12:36 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Mark Zuckerberg krijgt hulp van liefst 12 medewerkers om zijn Facebook-profiel te vullen met berichten en foto's.

Dat blijkt uit een verhaal van Bloomberg, dat zich baseert op verschillende anonieme bronnen. Een klein deel van zijn team helpt Zuckerberg met het schrijven en plaatsen van berichten. Daar staat hij bekend om: 'Zuckerberg' reageert regelmatig op de vragen van andere Facebook-gebruikers.

Het grootste deel van het team, twaalf mensen, is vooral bezig met het modereren van reacties. Vervelende haatzaaiende berichten worden verwijderd en ook alle spam wordt van zijn pagina gehaald. 

Dan heeft Zuckerberg nog een handjevol professionele fotografen die hem vastleggen: als hij gaat joggen, zijn verjaardag viert of als hij naar de rodeo gaat. Volgens Vanessa Chan, woordvoerder bij Facebook, is het sociale netwerk een 'gemakkelijke manier' voor ceo's om met verschillende doelgroepen te verbinden.

Meer persoonlijke updates

De afgelopen zeven jaar is Zuckerberg veel meer gaan delen van zijn persoonlijke leven op Facebook. Dat heeft een reden: hij werd in 2010 bekritiseerd omdat hij te weinig zou plaatsen op zijn eigen sociale netwerk, waar delen juist centraal staat.