The Terminator keert in 2019 terug met originele castleden

The Terminator keert in 2019 terug met originele castleden

28-09-2017 08:54 Laatste update: 26-04-2018 17:41

Voor de zesde Terminator-film speelt Arnold Schwarzenegger wederom een cyborg. Ook Linda Hamilton komt terug voor de rol van Sarah Connor.

Dat heeft filmstudio Paramount Pictures bekendgemaakt. James Cameron, die de eerste delen regisseerde, is als producer betrokken bij de film. Het is voor het eerst sinds Terminator 2 (1991) dat Hamilton, Schwarzenegger en Cameron samenwerken aan de serie. De regie is voor het nieuwe deel in handen van Tim Miller, bekend van Deadpool.

De film heeft nog geen titel. Het script is gebaseerd op een verhaal dat Miller en Cameron hebben opgetekend en de nieuwe Terminator is het eerste deel van een nieuwe trilogie. Waar het verhaal over gaat is geheim, naar Cameron heeft gezegd dat het een direct vervolg is op Terminator 2: Judgement Day.

De meest recente film in de reeks kwam in 2015 uit. Dat was Terminator Genisys, waarin Arnold Schwarzenegger ook als Terminator optrad. De film scoorde overigens maar matig. De film wist een 6,5 te scoren IMDb, maar behaalde slechts 26 procent op Rotten Tomatoes.


Lees ook: Schwarzenegger leest als Terminator de route voor in Waze