Tesla bouwt nog steeds minder Model 3's dan verwacht
Nieuws

Tesla bouwt nog steeds minder Model 3's dan verwacht

donderdag 04 januari 2018 11:04

Het kost Tesla nog meer tijd om de assemblagelijnen voor de Model 3 geschikt te maken voor productie op grote schaal.

In de zomer van vorig jaar zei topman Elon Musk dat hij verwachtte dat er in december 20.000 Model 3's gemaakt zouden worden. Maar dat valt vies tegen: in oktober, november en december werden in totaal nog maar 1550 exemplaren van de Model 3 gebouwd. In het derde kwartaal werden overigens nog maar 260 exemplaren gebouwd.

Dat wijt het bedrijf aan het ombouwen van de productiefaciliteiten om de Model 3 te kunnen bouwen. Dat duurde langer dan gedacht, in de laatste weken van het afgelopen kwartaal kwam de productie in de buurt van de 1000 modellen per week. 

Doelstelling opgeschoven

De doelstelling voor de Model 3 is dan ook verder vooruitgeschoven. De maker van elektrische auto's denkt nu niet eerder dan halverwege dit jaar 5000 wagens per week te kunnen afleveren van het type, meldt het in het kwartaalbericht. 

De Model 3 werd in juli door Tesla geïntroduceerd als de elektrische auto voor de massa. De autobouwer heeft klauwen met geld gestoken in allerlei robots, assemblagelijnen en andere zaken die nodig zijn voor de bouw van de Model 3.

Recordkwartaal

Vooralsnog steekt de levering nog schril af bij de andere, duurdere modellen. In totaal leverde Tesla in het vierde kwartaal 29.870 voertuigen af, tegen ruim 25.000 in de voorgaande periode. Afgelopen kwartaal was het beste kwartaal ooit voor Tesla, schrijft het bedrijf zelf vol trots. Maar dat is dan wel zonder de Model 3 mee te rekenen. 

RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Business, finance, tech, life en opinie. Business, not as usual. KPN kanaal 11, Ziggo kanaal 12. Met onder meer techprogramma Bright TV, Bright Business en de Bright Update.

Nieuwsbrief