Tesla geeft meer details over Model 3 vrij

Tesla geeft meer details over Model 3 vrij

25-05-2017 11:46 Laatste update: 26-04-2018 20:47

Tesla stuurde dealers de belangrijkste verschillen tussen de nieuwe Model 3 en de huidige Model S.

De Model 3 moet de eerste elektrische auto voor de massa worden, met name door het prijskaartje van ongeveer 35.000 euro. Huidige modellen van het bedrijf van ceo Elon Musk zijn voor veel autorijders onbereikbaar: ze gaan van de hand voor minimaal 79.200 euro en de bedragen lopen op tot ruim over de 100.000 euro.

Tesla heeft zijn eigen netwerk van dealers een samenvatting van de grootse verschillen tussen de modellen gestuurd, meldt techsite CNET. Zo worden verkopers voorbereid op het adviseren van klanten. Als uitgangspunt gebruikt Tesla daarbij de Model S, een volledig elektrische sedan die in 2012 op de markt verscheen.

In het overzicht wordt duidelijk dat de nieuwe Model 3, die in juli voor het eerst van de band moet rollen, in veel aspecten het kleine broertje is van de Model S. De compactere sedan trekt langzamer op, heeft ruimte voor minder mensen en de helft minder bagageruimte. De actieradius van de veel kleinere middenklasser is bijna 350 kilometer op een volle accu, bij het basismodel van de Model S is dat iets verder dan 400 kilometer.

Eén 15 inch scherm

De Model 3-bestuurder moet het doen met één 15 inch-display, waar die van de Model S de beschikking heeft over twee schermen, waarvan het grootste 17 inch is. Groot is het verschil in de persoonlijke voorkeuren die zij daarmee kunnen instellen: ruim 1500 bij de Model S tegenover minder dan 100 bij de Model 3.

Daarnaast moeten eigenaren van de Model 3 voor het opladen van de accu naar gebruik betalen, waar Model S-eigenaren dat gratis kunnen doen. 

Huidige Tesla Model S en X-eigenaren moesten onlangs ook gaan betalen voor de superchargers van het bedrijf, maar Tesla draaide dat besluit deze week terug. Het snelladen blijft voor hen gratis.


Volg Bright ook op YouTube