Tesla toont nieuwe 'onopvallende' zonnepanelen

Tesla toont nieuwe 'onopvallende' zonnepanelen

10-04-2017 06:41 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Na zijn speciale zonne-energiedak komt Tesla nu ook met een nieuw soort zonnepanelen.

Mensen die niet per se een nieuw dak hoeven, maar die wel zonne-energie willen opwekken met hun eigen panelen, kunnen binnenkort ook bij Tesla terecht. Het bedrijf introduceert nieuwe zonnepanelen die door Panasonic zijn gemaakt en exclusief door Tesla worden verkocht, zo werd afgelopen weekend bekend. Eerder lanceerde Tesla al een speciaal dak met zonnecellen in de vorm van dakpannen. De nieuwe panelen zijn voor meer huiseigenaren interessant.

Vorig jaar nam Tesla het zonne-energiebedrijf SolarCity over, waarvan Tesla-ceo Elon Musk grootaandeelhouder was. SolarCity gebruikte altijd modules van verschillende leveranciers om daken te voorzien, maar dat worden straks de Panasonic-panelen. Die zullen komende zomer in Tesla's Gigafactory 2 geproduceerd worden.

Mooier design

De zonnepanelen moeten een 'gladde en onopvallende' uitstraling hebben, zonder montagemateriaal te tonen. Kortom: het moet zo fraai mogelijk ogen op bestaande daken. De modules zelf zijn 325 watt. Tesla claimt dat de panelen langer meegaan dan gemiddeld en een stuk weerbaarder zijn dan alternatieven.

Dakpannen

Voor een nog opvallendere energiewinning van je huis komt Tesla binnenkort ook met zijn 'Solar Roof'. Dit is een compleet nieuw dak dat helemaal bedekt is met zonnepanelen, maar de uitstraling heeft van dakpannen. Eind vorige maand maakte Tesla via een reactie op Twitter bekend dat bestellingen ergens in april geplaatst kunnen worden. Wat het precies kost, oplevert en wanneer het in Nederland beschikbaar komt, is nog onbekend.