Tesla-update brengt betere autopilot en Sketchpad

Tesla-update brengt betere autopilot en Sketchpad

30-03-2017 08:43 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Tesla heeft een software-update uitgerold met allerlei nieuwe features.

Tesla heeft eerder al de manier waarop zijn Autopilot-functie naar de omgeving kijkt verbeterd. In de nieuwe Update 8.1 wordt het systeem nog iets slimmer. Automatisch sturen (op de snelweg) kan nu tot een snelheid van 128 km/u. Opvallend genoeg is deze update niet helemaal plug-en-play. Tijdens het rijden kalibreert de Model S de komende dagen. Daarna zal de functie voor automatisch sturen ook bij de hogere snelheden werken. 

Inparkeren 

Het is al een tijdje mogelijk om je auto in en uit een parkeerplek te laten rijden zonder achter het stuur te zitten. Deze Summon-optie was niet beschikbaar voor nieuwere auto, omdat deze andere sensortechniek hadden. Met update 8.1 kunnen ook nieuwere auto's met de beta-optie zelf in- en uitparkeren zonder chauffeur. Hetzelfde geldt voor het automatisch van rijstrook wisselen. Ook dat is nu beschikbaar op de nieuwere Tesla-auto's. 

Op het grote scherm in de middenconsole vinden gebruikers een nieuw radiostation genaamd "Favorites". Dit station speelt alle muziek die je tijdens het streamen een duimpje hebt gegeven én tracks die er op lijken. Een kleine, maar ook handige verbetering is de toevoeging van Google-informatie over plekken op de kaart: is de winkel nog open? Wat is het telefoonnummer? Is dit een duur restaurant? Je vindt het op de kaart in je middenconsole.

Easter egg

Last but not least: tik drie keer achter elkaar op het Tesla-logo en je krijgt toegang tot een Easter-egg: een Sketchpad. Heb je de Nachtwacht nagetekend, dan kun je hem versturen naar Tesla. Wat er mee gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk, maar Elon Musk tweette al een aantal Sketchpad-kunstwerken.