Tim Cook: Apple blijft Mac-desktops maken

Tim Cook: Apple blijft Mac-desktops maken

20-12-2016 08:57 Laatste update: 27-04-2018 00:55

De iMac, Mac Mini en Mac Pro zijn al een tijdje niet vernieuwd, maar Apple werkt nog steeds aan ‘geweldige desktop-Macs’, zegt CEO Tim Cook.

De Apple-CEO zegt dat op een intern Apple-forum, meldt TechCrunch, dat de echtheid van het bericht heeft geverifieerd. Tegen medewerkers zegt Cook: “Sommigen in de media hebben de vraag geopperd of we wel toegelegd zijn op desktops. Als daar enige twijfel over bestaat bij onze teams laat me dan heel duidelijk zijn: we hebben geweldige desktops op onze planning. Niemand hoeft zich daar zorgen over te maken.”

Cook wijst op de onderscheidende factoren van desktops ten opzichte van laptops. “De desktop is heel strategisch voor ons. Hij is uniek vergeleken met de laptop, omdat je veel meer prestaties in een desktop kan stoppen – de grootste schermen, de meeste opslag en geheugen, meer aansluitingen en snellere prestaties.” Daarmee neemt Cook zorgen weg dat Apple enkel nog MacBooks gaat ontwikkelen.

Het is namelijk al ruim een jaar geleden dat de iMac een update kreeg. De Mac Mini is sinds 2014 niet meer vernieuwd en de meest recente Mac Pro stamt zelfs uit eind 2013. Het is niet duidelijk welke Mac-dekstop Apple gaat vernieuwen, en wanneer dat gebeurt. In zijn bericht verwijst Cook in ieder geval alleen expliciet naar de iMac. Die is nu beschikbaar in uitvoeringen met 21,5 inch 4K-scherm en 27-inch 5K-scherm.