Tim Cook belooft 'grote innovatie' in de volgende iPhone

Tim Cook belooft 'grote innovatie' in de volgende iPhone

03-05-2016 08:45 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Tim Cook zegt dat de volgende iPhone zoveel beter is, dat klanten zich zullen afvragen hoe ze jaren zonder hebben gekund.

Apple-CEO Tim Cook heeft een interview gegeven op de Amerikaanse tv-zender CNBC. Hij strooide met superlatieven over zijn bedrijf en de verschillende producten. Tot zover niets nieuws, behalve dat Cook in het interview beloftes doet over een toekomstige iPhone. “We hebben grote innovatie in de pijplijn, zoals nieuwe iPhones die mensen met iPhones er toe zullen zetten een nieuwe te kopen”, aldus Cook.

“We gaan je dingen geven waar je niet zonder kan, waarvan je nu nog niet weet dat je ze nodig hebt. Je zal terugkijken en je afvragen ‘hoe heb ik ooit zonder geleefd?’” Vage maar grote beloftes, en de vorige keer dat Cook zo hoog van de toren blies verschenen onder meer de Apple TV, Apple Watch en vooral de iPhone 6 en 6 Plus. Niet eens bijster innovatieve toestellen, vooral een slag groter, maar wel enorm succesvol voor Apple.

Zo succesvol dat de enkel iets snellere 6S-toestellen er niet aan konden tippen, waardoor de verkopen van de iPhone voor het eerst vergeleken met een jaar eerder zijn gedaald. Dat is dan ook de hoofdreden dat Cook op tv verschijnt: om investeerders en het publiek gerust proberen te stellen.

Apple Watch

Even positief is Cook trouwens over de vooruitzichten van de Apple Watch, die volgens Cook over een paar jaar ook al onmisbaar zal zijn. De vermeende verkopen van het horloge verbleken bij die van de iPhone, toch zou het veruit de meest succesvolle smartwatch zijn met inmiddels zo’n 12 miljoen verkochte exemplaren.

Of de beloftes van Cook terecht zijn, weten we pas dit najaar als die nieuwe iPhone gepresenteerd worden, en daarna als ze in de verkoop gaan. Tussendoor is nog ontwikkelaarsconferentie WWDC, die start op 13 juni. Daar zal Apple de volgende versies van iOS, OS X en meer uit te doeken doen.