TomTom presenteert goedkopere fitnesstracker met hartslagmeter

TomTom presenteert goedkopere fitnesstracker met hartslagmeter

06-02-2017 14:12 Laatste update: 26-04-2018 23:53

De TomTom Touch Cardio meet verschillende activiteiten en kost 99 euro.

TomTom Sports kondigde een nieuwe sport-wearable aan genaamd TomTom Touch Cardio. Deze tracker meet je hartslag en telt zowel stappen als verbrande calorieën. Daarnaast houdt het apparaatje bij bij hoe je slaapt. De hartslagmeter zorgt er volgens TomTom Sports voor dat de calorieën en werkelijke intensiteit van een activiteit accuraat gemeten kan worden. Dat geeft de drager inzicht in hoe fit hij of zij is.

"Veel mensen zien hun workout niet als een op zichzelf staande activiteit, maar als onderdeel van hun dagelijks leven", zegt Corinne Vigreux van TomTom. "Mensen blijven fit door te wandelen, trap te lopen en boodschappen te doen. Daarom komen we met een toegankelijke fitnesstracker die mensen helpt om meer inzicht te krijgen en een stap te zetten naar een actievere levensstijl."

Vorig jaar bracht het bedrijf al een TomTom Touch op de markt. Die doet hetzelfde als deze Cardio-versie, maar meet ook je vetpercentage. De nieuwe TomTom Touch komt in maart uit. Hij kost 99 euro en is daarmee goedkoper dan de vorig jaar aangekondigde variant van 149 euro. Beide wearables werken met de TomTom Sports-app die gebruikers verschillende statistieken over hun gezondheid toont.

In Bright TV hebben we de TomTom Touch onlangs getest in de rubriek Fitgirl: