TomTom werkt samen met Chinese internetreus Baidu

TomTom werkt samen met Chinese internetreus Baidu

05-07-2017 07:23 Laatste update: 26-04-2018 19:45

TomTom gaat samen met het Chinese internetconcern Baidu hd-kaarten voor autonoom rijden ontwikkelen.

De samenwerking is onderdeel van een bredere alliantie onder leiding van Baidu op het gebied van zelfrijdende auto's. De twee partijen gaan samenwerken aan kaarten voor de Chinese markt. Baidu werkt via zijn Apollo-programma aan autonoom rijden. Het internetbedrijf kondigde aan dat er meer dan vijftig partners zijn aangetrokken voor dat project, waaronder het Duitse Robert Bosch en Continental en Microsoft.

Massaproductie in 2021

Baidu wil in 2018 een eigen zelfrijdende auto op de markt brengen en is van plan om in 2021 te starten met massaproductie. TomTom zegt dat de samenwerking gunstig is voor de ontwikkeling van de onderneming op de lange termijn. Volgens TomTom heeft de deal nauwelijks financiële impact op het lopende boekjaar.​

TomTom is een van de belangrijkste leveranciers van gedetailleerde gegevens over wegen, die voor de navigatiesoftware van autonome auto's belangrijk zijn. Het bedrijf werkt onder meer ook samen met chipmaker Nvidia, dat krachtige chips voor zelfrijdende auto's levert aan fabrikanten. In januari nam TomTom nog een Duitse startup die technologie voor zelfrijdende auto's ontwikkelt over.

TomTom-ceo in Bright TV

Vorig jaar spraken we in Bright TV met TomTom-baas Harold Goddijn over de ontwikkeling van zelfrijdende auto's:


Subscribe op het Bright YouTube-kanaal