Trump-speech met kunstmatige intelligentie: even vaag als in het echt
Nieuws

Trump-speech met kunstmatige intelligentie: even vaag als in het echt

zondag 30 juli 2017 15:09

Tijdschrift The New Yorker heeft algoritmes een Trump-speech laten schrijven. En die is even absurd als veel van Trumps echte toespraken.

The New Yorker voedde een computerprogramma dat taalpatronen analyseert met 270.000 woorden die president Trump heeft gesproken. De software gebruikte kunstmatige intelligentie om de woordkeuze en grammatica van Trump te analyseren, zodat het programma een Trump-speech zou kunnen nabootsen.

De makers konden verschillende standen instellen van hoe creatief en gewaagd de woordkeuze in de speech zou zijn. Bij de hoogste stand zit de Trump-speech vol met niet-bestaande, onzinwoorden. Op de laagste stand is de kunstmatig geschreven tekst best realistisch: even onzinnig als sommige van Trumps echte uitspraken. In de video wordt Trump gespeeld door John Di Domenico.


Schadenfreude, waarom lachen we om Trump

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief