Twitter-baas heeft gemengde gevoelens over Trump

Twitter-baas heeft gemengde gevoelens over Trump

08-12-2016 12:11 Laatste update: 27-04-2018 00:55

De aankomende president van de VS is een fanatieke Twitteraar. Maar Twitter-oprichter Jack Dorsey lijkt niet onverdeeld gelukkig met de overwinning van Trump.

Persoonlijke vetes, wilde complottheorieën, retweets van dubieuze Twitteraars. Je kunt veel van Donald Trump zeggen, maar op zijn Twitter-account is het nooit saai. Ook nu hij gekozen is, blijft Trump gebruikmaken van de dienst. Hij schrijft bijvoorbeeld dat hij zich ergert aan het komische programma Saturday Night Live, dat hem elke week weer op de hak neemt. Of hij eist via Twitter dat de cast van de musical Hamilton excuses aanbiedt aan zijn running mate Mike Pence.

Alle #ophef die Trump op Twitter veroorzaakt, is goed nieuws voor de dienst die het het laatste jaar zo moeilijk heeft. "Dankzij Trump stond Twitter weer volop in de schijnwerpers tijdens de verkiezingen", vertelde Twitter-CEO Jack Dorsey tijdens de Code Commerce-conferentie. "Hij weet hoe hij het moet gebruiken."

Desondanks antwoordde Dorsey op de vraag wat hij voelde bij Trumps Twitter-gebruik: "Het is ingewikkeld." In de overwegend progressieve tech-wereld waarvan Twitter een representant is, gruwen de meeste mensen van een Trump-presidentschap. Twitter zelf nam na de overwinning van de New Yorkse vastgoedmagnaat de nodige maatregelen tegen racistische en extreem-rechtse Twitteraars. Zo verwijderde de dienst onder meer enkele bekende Twitteraars uit de 'alt-right'-beweging.