Twitter investeert 70 miljoen dollar in Soundcloud

Twitter investeert 70 miljoen dollar in Soundcloud

15-06-2016 06:21 Laatste update: 27-04-2018 05:34

Twitter heeft geld gestoken in de muziekstreamingdienst SoundCloud. Volgens ingewijden gaat het om 70 miljoen dollar (62 miljoen euro).

Jack Dorsey, ceo van Twitter, bevestigt tegenover Recode dat het een investering in SoundCloud heeft gedaan, maar wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat. Ook SoundCloud bevestigt de investering zonder bedrag te noemen. Volgens ingewijden gaat het om 70 miljoen dollar. Twitter zou uiteindelijk zelfs 100 miljoen dollar (89 miljoen euro) in SoundCloud willen steken. Na de investering wordt SoundCloud op een waarde van in totaal 700 miljoen dollar geschat. Dat is evenveel als twee jaar geleden, maar ondertussen leed SoundCloud verliezen. 

Twitter en SoundCloud hebben beide te kampen met tegenvallende resultaten. Het gaat Twitter niet goed af op de beurs en hoewel SoundCloud een bekende dienst is waar veel artiesten hun muziek uploaden, lukt het de Berlijnse makers niet om er veel geld aan te verdienen. In maart presenteerde het bedrijf het betaalde SoundCloud Go, waarmee het nog meer op een muziekdienst ging lijken. De dienst is in Nederland nog niet beschikbaar.

Wat Twitter precies wil met SouncCloud is onduidelijk, maar volgens ReCode zou een integratie van de streamingdienst een manier kunnen zijn om groei en gebruik te stimuleren. SoundCloud zou op zijn beurt Twitter kunnen gebruiken om Go te promoten.

In 2014 dacht Twitter er al over om SoundCloud te kopen, maar zag er toch vanaf. Twee jaar later heeft Twitter alsnog een stukje van de dienst in handen.