Twitter overweegt betaalde versie voor 'power users'

Twitter overweegt betaalde versie voor 'power users'

24-03-2017 09:55 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Een abonnement op Twitter: het wordt mogelijk een nieuwe bron van inkomsten voor het noodlijdende sociale netwerk.

Door te betalen krijg je toegang tot meer geavanceerde functies, zoals uitgebreide statistieken. Dat blijkt uit informatie die in handen is van The Verge. Hoeveel het abonnement zou gaan kosten, is nog onduidelijk. Het premium-abonnement zou voornamelijk interessant zijn voor bedrijven en nieuwsorganisaties, die daarmee kunnen zien of hun tweets effectief zijn en meer inzicht krijgen in waar hun volgers over tweeten.

The Verge baseert zich op een enquête die Twitter heeft verstuurd naar gebruikers. Het sociale netwerk bevestigt tegen de website dat het inderdaad de mogelijkheden voor een betaald abonnement verkent, maar dat het nog niet is begonnen met het bouwen of uitrollen van deze nieuwe dienst.

De betaalde versie zou bovenop Tweetdeck, het platform voor power users, worden gebouwd. Tweetdeck biedt meer functies dan de website van Twitter en wordt gebruikt door mensen die meer uit Twitter willen halen. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van lijsten met specifieke mensen of hashtags.

Twitter draait verlies

Twitter blijft gewoon gratis te gebruiken. Alleen 'marketeers, journalisten en professionals die willen weten wat er in de wereld speelt' zouden baat hebben bij de betaalde versie van Twitter. Daarnaast zien betaalde gebruikers ook geen advertenties meer.

Het sociale netwerk lijdt al geruime tijd verlies en de groei van gebruikers stagneert. De nieuwe abonnementsdienst zou een nieuwe bron van inkomsten kunnen worden.

Lees ook: Grote groei Snapchat en Instagram in Nederland