'Uiterlijk nieuwe Apple Watch zal nauwelijks anders zijn'

'Uiterlijk nieuwe Apple Watch zal nauwelijks anders zijn'

12-04-2016 10:53 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Het uiterlijk van de nieuwe Apple Watch zal nauwelijks verschillen van het huidige ontwerp. Wel voegt Apple er mogelijk mobiel bereik aan toe.

Dat voorspelt Apple-analist Ming Chi Kuo van KGI Securities die dankzij zijn goede contacten in Oost-Azië bekend staat om zijn accurate voorspellingen van aankomende Apple-producten. Kuo denkt dat de productie van de Apple Watch 2 in het derde kwartaal zal beginnen.

De meeste veranderingen aan de Apple Watch zullen onder de motorkap plaatsvinden, verwacht de analist. Kuo denkt onder meer aan ‘betere connectivity’. Denk daarbij aan mobiel bereik: een lang gekoesterde wens van veel bezitters van een Apple Watch.

Lagere verkopen

Kuo verwacht dat Apple dit jaar minder Apple Watches zal verkopen dan vorig jaar. Volgens schattingen van de analist gingen er in 2015 10,6 miljoen exemplaren van het horloge over de toonbank. Voor dit jaar verwacht hij dat er 7,5 miljoen Apple Watches zullen worden verkocht. Zelf maakt Apple geen cijfers over de verkopen bekend.

Een jaar na de introductie van de Apple Watch is het enthousiasme over het horloge een behoorlijk afgenomen. Eén van de grootste problemen voor de smartwatch lijkt te zijn dat hij voor niemand echt onmisbaar is.