Updatehorror van Apple: Watch onbruikbaar en accutijd weg op Mac

Updatehorror van Apple: Watch onbruikbaar en accutijd weg op Mac

14-12-2016 08:19 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Wat is er toch aan de hand bij Apple? De laatste updates voor Watch en Mac zorgen voor nieuwe problemen onder gebruikers.

Apple blijft blunderen. Na de accuproblemen van de iPhone 6S (en andere toestellen) waar mensen last van hebben, zijn er nu ook problemen met de Apple Watch en de Mac. Het bedrijf uit Cupertino bracht gisteren updates uit voor de apparaten, waarna online klachten verschenen.

Watch out

Met WatchOS 3.1.1 was het zelfs zo erg dat Apple de update moest terugtrekken. Verschillende eigenaren van een Watch Series 2 meldden na het updaten dat hun smartwatch compleet vastliep. De getroffen Apple Watches tonen een rood uitroepteken op het scherm met het advies om naar een hulppagina van Apple te gaan.

Apple Watch-bezitters hebben van daaruit twee mogelijkheden: een herstart forceren door de Digital Crown en knop aan de zijkant tegelijk ingedrukt te houden of melden bij Apple voor reparatie. Enkele mensen meldden al dat de Apple Watch terug moet naar Apple door de update. Zo'n reparatie kan niet bij winkels van Apple, dus moet de wearable worden opgestuurd of worden vervangen.

Resterende accutijd weg

Ook Mac-gebruikers zijn ontevreden. Nadat macOS Sierra 10.12.2 uitkwam, viel op dat er geen resterende accutijd meer getoond kan worden in de menubalk. Volgens Apple was de indicatie in macOS Sierra niet correct, waardoor er verwarring over de accuduur ontstond. Het batterij-icoon blijft, maar voor mensen die graag willen zien hoeveel uren er nog te gaan zijn, is het even behelpen.

Kopers van een nieuwe MacBook Pro klaagden eerder dat hun nieuwe laptop het minder lang uithield dan de beloofde tien uur. Mogelijk draaien zij apps die nog niet zijn geoptimaliseerd en zodoende een aanslag plegen op de GPU. De accu kan daardoor sneller leeglopen. Het lijkt er nu echter op dat Apple de schuld geeft aan de indicator die niet kan bijbenen wat de gebruiker met zijn Mac doet.