Vaker problemen met zelfrijdende Uber-auto's

Vaker problemen met zelfrijdende Uber-auto's

26-03-2018 07:00 Laatste update: 07:04

De dodelijke aanrijding met een 49-jarige vrouw van vorige week volgt op een reeks van kleine incidenten met zelfrijdende auto's van Uber.

De zelfrijdende Uber-auto's voldeden nog niet aan de verwachtingen van het bedrijf, meldt de New York Times. Oplettendheid is geboden voor de bestuurders die voor alle zekerheid achter het stuur zitten van de zelfrijdende auto's van Uber. Zij moeten veel vaker ingrijpen dan bestuurders van concurrerende bedrijven.

Vooral in de buurt van bouwplaatsen of naast grote voertuigen gaat het nog wel eens mis met de zelfrijdende auto's van Uber. Het bedrijf had grote moeite om de doelstelling van 'maximaal een ingreep per 21 kilometer' te halen, schrijft de krant.

Videobeelden

Uber heeft de ontwikkeling van zelfrijdende auto's na de dodelijke aanrijding in het Amerikaanse Tempe (Arizona) voor onbepaalde tijd opgeschort. De politie deelde vorige week videobeelden van het ongeluk. Op die beelden is de aanrijding (net) niet te zien. Wel werd duidelijk dat de bestuurder zijn ogen niet op de weg had gericht. De politie doet daar onderzoek naar.

Overigens gebeurde er al eens eerder een dodelijk ongeluk met een zelfrijdende auto. Tesla werd vorig jaar september medeschuldig bevonden aan een ongeluk in Florida waarbij de bestuurder van een zelfrijdende auto om het leven kwam.

Lees ook:

Zelfrijdende auto's: 'Nieuwkomers willen te snel'