Verkoop Apple Watch ingestort

Verkoop Apple Watch ingestort

22-07-2016 11:21 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Extra zorgen voor Tim Cook: na de tegenvallende verkopen van de iPhone 6S is ook de verkoop van de Apple Watch gehalveerd.

Dat blijkt althans uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. Het is opvallend dat een nieuw product van Apple binnen zo'n korte tijd relatief slecht verkoopt. De dalende verkopen zorgen voor nog meer hoofdpijn bij Cook: het vorige kwartaal maakte Apple bekend dat voor het eerst in dertien jaar de omzet daalde.

Volgens IDC verkocht Apple het afgelopen kwartaal 1,6 miljoen smartwatches: 55 procent minder dan de 3,6 miljoen stuks in hetzelfde kwartaal in 2015. Volgens het onderzoeksbureau is de dip in smartwatchverkopen bij alle fabrikanten te zien: ook bij Samsung en Motorola daalden de verkopen met respectievelijk 51 en 75 procent.

Apple heeft nog geen officiële verkoopcijfers van de Apple Watch uitgebracht. Analisten verwachten dat er het eerste jaar (de Apple Watch is sinds april 2015 verkrijgbaar) 12 miljoen stuks zijn verkocht. De verwachting is dat Apple dit jaar een vernieuwde versie uitbrengt, waardoor de consumenten die een smartwatch willen kopen nog even wachten. Apple reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.