Verwarring over prijs Nintendo Switch: wat kost 'ie nou?

Verwarring over prijs Nintendo Switch: wat kost 'ie nou?

13-01-2017 14:31 Laatste update: 27-04-2018 00:24

De Nintendo Switch verschijnt op 3 maart, maar wat je er voor betaalt hangt nogal af van waar je ’m bestelt: de prijzen lopen behoorlijk uiteen.

Nintendo geeft in Europa geen adviesprijzen af voor zijn spelcomputers. Dat was een paar maanden geleden al te merken met de verkoop van de Classic Mini, toen de prijzen door de schaarste van het apparaat flink uiteen liepen. Met de Nintendo Switch is ’t hetzelfde verhaal: de prijzen verschillen per winkel en de winkels lijken ook naar elkaar te kijken.

Waar de Switch in de VS 299 dollar kost, was de meest gesignaleerde prijs van de spelcomputer hier vanochtend 309 euro, bij Media Markt bijvoorbeeld. Inmiddels stijgt het in veel gevallen al wat: Bol.com, Nedgame, Game Mania, Intertoys en Bart Smit vragen nu allemaal 329 euro voor de Switch. Intertoys en Bart Smit geven zogenaamd 45 procent korting; daar staat 599 met een streep boven de de nieuwe prijs van 329 euro. Coolblue vraagt zelfs 349 euro.

Kleinere winkels als Game Outlet en Gameshop Twente bieden de Nintendo Switch nog wel voor 309 euro aan. Nintendo benadrukt dat winkeliers vrij staan om te vragen wat ze willen voor de nieuwe spelcomputer. Het is nog niet duidelijk wat de voorraden van de Switch zijn, maar van de schaarste van de nog steeds slecht verkrijgbare Classic Mini heeft het bedrijf vast geleerd. Wie zeker wil zijn van een exemplaar als de Switch op 3 maart verschijnt, moet zijn eigen conclusies trekken over de verschillende prijzen.

Kijk onze livestream over onze eerste ervaringen met de Nintendo Switch vanuit Frankfurt: