'Vingerafdruksensor ontbreekt in iPhone 8'

'Vingerafdruksensor ontbreekt in iPhone 8'

04-07-2017 08:03 Laatste update: 26-04-2018 19:45

De iPhone 8 zou een virtuele homeknop zonder geïntegreerde vingerafdruksensor krijgen, zegt een bekende analist.

Dat is althans de verwachting van de doorgaans goed ingevoerde Apple-analist Ming-Chi Kuo van beleggingsfirma KGI Securities. Volgens Kuo zal het nieuwe topmodel met OLED-scherm van Apple zelfs helemaal geen TouchID-sensor bevatten, ook niet aan de achterkant of in de power-button, zo meldt 9To5Mac.

Kuo noemt het grote schermoppervlak van de nieuwe smartphone als reden waarom er geen vingerafdruksensor in de iPhone 8 zal komen. Die maakt het onmogelijk om de bestaande scanner (in de fysieke home-button) aan de voorkant van de telefoon te plaatsen. Een vingerafdruksensor die onder het scherm zit, is technisch nog te lastig.

Gezichtsherkenning

In plaats daarvan kiest Apple volgens Kuo voor gezichtsherkenning. In februari voorzag Kuo al dat Apple daarbij gebruik zou maken van de combinatie van een iris-scanner en 3D-camera. Die lezing wordt ondersteund door het financiële persbureau Bloomberg dat de gezichtsherkenning ook kan worden gebruikt voor het doen van betalingen en het gebruik van beveiligde apps.

Poll: waar moet de vingerafdrukscanner zitten?

Stem op onze poll op Facebook

'iPhone 8 nog niet direct beschikbaar'

Analist Kuo verwacht dat de iPhone 8 en de geüpdatete versies van de iPhone 7 en 7 Plus alle drie zullen verschijnen met 64 GB en 256 GB opslagruimte. Hij gaat ervan uit dat de nieuwe toestellen in september zullen worden gepresenteerd, al bestaat de kans dat de iPhone 8 dan nog niet direct beschikbaar is. Kuo verwacht sowieso dat het tot volgend jaar zal duren voordat de voorraad van de iPhone 8 groot genoeg is om aan de vraag te voldoen.