'Virtuele knoppen vervangen homeknop in iPhone 8'

'Virtuele knoppen vervangen homeknop in iPhone 8'

16-02-2017 09:51 Laatste update: 26-04-2018 23:22

In de grootste uitvoering van de iPhone 8 zal Apple de home-button vervangen door virtuele knoppen, zegt een bekende analist.

Dat is althans de verwachting van Apple-analist Ming-Chi Kuo, die verwacht dat de voorkant van de grootste nieuwe iPhone (5,8 inch) geheel in beslag zal worden genomen door een OLED-scherm. Om dat mogelijk te maken moet de vertrouwde thuisknop met Touch ID wijken. Daarvoor in de plaats komt op het scherm een 'functiegebied' voor virtuele buttons. Dat doet enigszins denken aan de TouchBar op de MacBook Pro, waar de functie van scherm kan veranderen.

Om het verlies van Touch ID op te vangen werkt Apple volgens Kuo aan nieuwe biometrische technologieën. Hoewel hij niet meldt welke functionaliteiten dat zijn, is er in het verleden onder meer gesproken over gezichtsherkenning.

Grotere accu en draadloos opladen

Eerder voorspelde Kuo al dat de 5,8-inch-versie van de iPhone 8 een veel grotere batterij krijgt. De verwachting is dat de nieuwe grote iPhone 8 de eerste iPhone zal zijn die meer dan duizend dollar gaat kosten in de Verenigde Staten. In Nederland zijn er al langer versies van de iPhone die meer dan duizend euro kosten.

Naast de nieuwe iPhone van 5,8 inch blijft Apple volgens Kuo ook toestellen maken van 4,7 en 5,5 inch. De analist verwacht dat deze toestellen draadloos kunnen worden opgeladen.

Volgens andere geruchten zou Apple geen adaptertje voor een koptelefoon meer gaan meeleveren met de nieuwe iPhone, zoals bij de iPhone 7 nog wel gebeurde. Vanaf de iPhone 7 hebben de Apple-toestellen geen gewone 3,5 mm-aansluiting voor koptelefoons meer.